01
oct.
Comentaris tancats a Pollastre a l’ast amb ceba tomàquet, pebrot de la república i ou dur
-
Prep
-
Cook
-
Ready In
-
servings
Ingredients
- 1 pollastre ecològic d’Ecopallareta
- Tomàquet Pla Bomba de Cardedeu
- Pebrots de la república
- Oli d’oliva del Celler Cooperatiu d’Artés
- Sal, pebre, aigua
- Cava Artium
Directions
- Salpebrem el pollastre sencer, el posem en cassola o estri per entrar al forn.
- Tallem dues cebes, dos tomàquets i dos pebrots de la república en talls grans, que i poden ser fins i tot irregulars perquè després els triturarem. Salpebrar la verdura.
- Posem tot junt al forn sempre amb el pit del pollastre tocant a la cassola cap per avall, ja que el pit -que és més eixut- anirà absorbint l’aigua que deixen els ingredients.
- El deixem al forn durant 2.30h hores a 120º foc a dalt i a baix amb 200 mil·lilitres de cava artium.
- Haurem d’estar pendents perquè a mida que es vagi assecant li anem afegint aigua.
- Després de les 2.30 hores pugem el forn a 180º i li donem la volta al pollastre
- El deixem durant 1 hora més per tal que la pell agafi una bona textura cruixent
- Retirem del forn,
- Separem totes les verdures, les triturem i les passem pel colador xinès.
- A part haurem bullit 4 ous durs que els tallarem petits i els esmicolarem per ajuntar-ho amb la salsa de verdures que servirà d’acompanyament quan servim el pollastre
Footnotes
-
Cook's Note:
Aquest plat és ideal acompanyar-lo amb Cava Artium
-
Editor's Note:
Unes bones postres de músic amb vi dolç d’Artés sempre pot ser ideal com a postres